Puuvillane voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 40%. Kliki siia!

Miks loobuda oma pidžaamast?

Veedame suure osa oma elust magades, seega on oluline leida kõige mugavam, tõhusam ja meeldivam viis puhkamiseks ja taastumiseks. Üks võimalus selleks on tagada, et teie voodipesu oleks mugav ning luua oma magamistoas hubane ja rahulik õhkkond. Une kvaliteeti mõjutavad madrats, toatemperatuur ja paljud muud tegurid, kuid kas olete kunagi mõelnud, milline on pidžaama roll ja mis juhtuks, kui te sellest loobuksite?

Riietuse tähtsus une ajal

See, mida te magamise ajal kannate, on tegelikult väga oluline. Ideaalne pidžaama või öösärk peaks olema mitte ainult avar, mugav ja hingav, vaid ka peaaegu märkamatu. Alternatiivselt võite ka täiesti ilma magamisriieteta hakkama saada. Loomulikult ei sobi see kõigile, kuid kindlasti peaksite proovima alasti magamist.

Esiteks on alastiolek loomulik, kuigi tänapäeva inimesed on sellest mõnevõrra võõrutatud. Teiseks tähendab riieteta magamine seda, et ei ole mingit täiendavat riidekihti, seega on nahal vähem hõõrdumist ning miski ei piira liikumist ega õhuvoolu. Suvel on ilma pidžaamata magamine jahedam ja kui valite satiinist voodipesu, saate nautida voodipesu jahedust kogu oma kehal.

Miks on hea alasti magada?

On palju argumente, kuid tegelikult on ilma pidžaamata magamine lihtsalt mugavam. Teie kehal on lihtsam säilitada optimaalset temperatuuri ning lõdvestute ja uinute kiiremini. Niimoodi magamine on tõeline puhkus nahale, mis kogeb päeva jooksul riiete hõõrdumist ja survet. Õrn nahakontakt voodiga võib toimida ka massaažina, parandades nii vereringet.

Riieteta magamise kohta on palju erinevaid arvamusi. Öeldakse, et pidžaama ära jätmine aitab end värskemalt tunda, hõlbustab intiimpiirkonna hooldamist ja aitab isegi hormoone reguleerida või ainevahetust suurendada. Loomulikult oleks selle kinnitamiseks vaja põhjalikke uuringuid, kuid parim viis "alasti" magamise eeliseid avastada on seda proovida.

Paarina riieteta magamine võib olla kasulik ka mitmel psühholoogilisel põhjusel: see võib aidata tugevdada teie vahelist sidet ja teie suhtesse kirge tagasi tuua. Pidžaamast loobumine aitab teil harjuda oma alasti kehaga, tunda end oma partneri ees kindlamalt ja luua tugevama emotsionaalse sideme.

Miks loobuda oma pidžaamast? | Voodipesu  | Nostrahome.ee

Kuidas tagada hügieen ja mugavus?

Kui otsustate loobuda oma pidžaamast, peate loomulikult veidi ette valmistuma. Looduslikust kangast voodipesu, mis on naha suhtes õrn, on magamiseks parim. Paljudele meeldib puuvillane satiinist voodipesu, kuid võite valida ka flanelli, kanga või perkali. Looduslikud kiudained tagavad mugavuse, sest need on pehmed ja meeldiva puudutusega, imavad niiskust (näiteks higi) ja aurustavad seda kiiresti.

Voodipesu on soovitatav pärast magamisriietest loobumist tavapärasest veidi sagedamini pesta. Siin tulevad mängu ka puuvillase voodipesu eelised: seda on lihtne pesta ja seda võib pesta kõrgemal temperatuuril.

Kas kõik võivad alasti magada?

Internetis leidub erinevaid uuringuid, mis näitavad, et erinevates riikides magab kuni 30% inimestest alasti. Loomulikult on palju tegureid, mis mõjutavad nende valikut, kuid on ka juhtumeid, kus ei tohiks liiga kiiresti loobuda mugavast magamisriietusest.

Eriti tundliku nahaga inimesed võivad eelistada pidžaamas magamist. Alasti magades puutub nahk rohkem kokku voodipesuga, mis võib seda ärritada. Samuti ei ole soovitatav loobuda pidžaamast inimestele, kes öösel sageli üles tõusevad, kõnnivad või unes käivad, sest see võib suurendada ebamugavate olukordade ohtu, kui teid näevad teised pereliikmed või naabrid riieteta. Talvel või siis, kui peate magama külma temperatuuriga, on kõige parem valida naturaalsest kangast valmistatud soe pidžaama, mis mitte ainult ei tekita hubasust, vaid aitab teil ka kiiremini soojeneda ja uinuda.

Paljud inimesed naudivad aga alasti magamist ja näevad selles palju eeliseid. Kui kõhklete, siis lihtsalt proovige ja te näete, kui mugav on teil magada. Valige siiski alati kvaliteetsed looduslikest kiududest valmistatud voodipesu ja veenduge, et hooldate seda korralikult.

Seotud kaubad

avatar