Soodusmüük sünnipäeva puhul! 9. - 22. september 25% allahindlus koodiga NOSTRAHOME33 *Allahindlused ei summeeru

Kas ilma padjata magamine on tervislik?

Me kõik tahame hästi magada, kuid mitte kõik meist ei tea, kuidas seda teha. Seda on raske uskuda, kuid paljude jaoks on hea ööuni häiritud... padja pärast. Paljud inimesed on kuulnud, et ilma padjata magamine on tervislikum, kuid kas see vastab tõele? Vastused sellele ja teistele küsimustele padja valimise ja kasutamise kohta leiate sellest artiklist.

Mille jaoks on padi?

Kaasaegsed padjad on pehmed ja kohevad ning neil on uskumatud omadused vormi säilitamisel ja taastamisel. Padjad võivad erineda suuruse, jäikuse, materjali ja kuju poolest, kuid neil kõigil on sama ülesanne - toetada keha õiget asendit une ajal. Padjal on väga suur mõju, sest just padi toetab pead ja kaela, mis omakorda määrab selgroo asendi.

Õige padi võib vähendada lihaspingeid une ajal ja valu ärgates. Kui me puhkame õiges asendis, saame paremini lõõgastuda, mis parandab vereringet ja aitab vältida pea-, selja- ja kaelavalusid. Teisest küljest hõlbustab padi mugava magamisasendi leidmist, nii et me saame kiiremini ja kergemini magama jääda.

Kas ilma padjata magamine on tervislik? | Ideed | Nostrahome.ee

Kuidas patja valida?

Võib tunduda, et padi võib tõesti aidata teil saada rahulikku ja mugavat und, kuid ainult siis, kui valite õige padja. Valik tekitab palju küsimusi, millele me kiirustame vastama. Me ei hakka valetama - padja valimine võib olla keeruline, kuid kui olete õige leidnud, tunnete end kergendatult. Siin on mõned sammud, mida peaksite tegema, et valida õige padi:

  • hinnake oma magamisasendit (millises asendis te tavaliselt magate):
  • küljel magajate puhul täidab paksem (õlgade laiune) ja kõvem padi teie pea ja madratsi vahelise ruumi, et hoida kael sirge;
  • kõhuli magajatele on soovitatav kasutada madalamat, pehmet padja;
  • selili magajate jaoks on parem keskmise paksusega padi, mis toetab pead loomulikus asendis (hoides kaela ühel joonel);
  • pöörake tähelepanu padja täidisele:
  • suled ja udusuled on suurepärased, et hoida padjad vormis ja pehmed, kuid need on kallimad ja võivad põhjustada allergilisi reaktsioone;
  • sünteetilised materjalid (nt PP-pallid) on hüpoallergeensed, kerged ja taastuvad kiiresti;
  • memory foam muudab surve all oma kuju, andes padjale individuaalse kuju, kuid on üsna tugev;
  • valige padja suurus:
  • väiksemad padjad sobivad väiksema kehaehitusega inimestele;
  • suuremad padjad sobivad paremini suurema kehaehitusega inimestele, kes on ülekaalulised või tursked.

Õigesti valitud padi tagab une ajal mugava kehaasendi ja võimaldab teil hästi magada, kuid mitte kõik ei saa padja peal hästi magada. Kas tasub padjast loobuda ja kas see on tõesti tervislik?

Magamine ilma padjata - mugav või tervislik?

See sõltub tõesti isiklikest magamisharjumustest - mõnede inimeste jaoks on ilma padjata magamine mitte ainult mugavam, vaid ka tervislikum, kuid see ei sobi kõigile. Isegi kui te magate ilma padjata, peavad teie pea ja kael jääma selgrooga samale joonele, vastasel juhul satuvad teie kael ja õlad surve ja pinge alla ning te ärkate mitte ainult halvasti puhanud, vaid ka valusalt. Magamisasend on suur tegur - traditsiooniliselt on neil, kellele meeldib magada kõhuli, mugavam magada ilma padjata, kuid igaüks võib proovida magada ilma padjata. Kuid pidage meeles, et neile, kellele meeldib magada külili, võib padjast loobumine põhjustada ebamugavust või isegi valu.

Ilma padjata magamine ei ole soovitatav hingamisprobleemide või norskamisega inimestele - ilma padjata võib olla raskem saavutada õige peaasend, mis võib neid probleeme süvendada. Suurema kehaehitusega ja laiemate õlgadega inimestel on samuti ebamugav magada ilma padjata.

Mis puutub tervisesse, siis on see üsna lihtne - kui teil on mugav magada ilma padjata, te saate hästi magada ja tunnete end mugavalt, siis võite seda praktikat jätkata. Kui aga kannatate lihaspinge ja -valu all, tasub oma padi voodisse tagasi võtta. Need on sümptomid, mis näitavad, et teie keha on une ajal pinge all, mis on põhjustatud ebaregulaarsest asendist. Pikemas perspektiivis võib selline tarbetu stress põhjustada rohkem terviseprobleeme.

Kas ilma padjata magamine on tervislik? | Ideed | Nostrahome.ee

Ilma padjata, ühe padjaga või äkki kahega?

Mis puutub patjadesse, siis tasub meeles pidada vana rahvasõna: „Liiga palju midagi on ebatervislik.“ Tegelikult ei ole soovitatav magada kahe või isegi kolme padjaga, sest see ei paku peale stabiilset tuge ja tekitab rohkem hõõrdumist näonahale. Lisaks on kahe padja kombineeritud kõrgus tõenäoliselt liiga kõrge, et saaksite mugavalt ja puhkeasendis magada.

Kahe padja peal magades on suurem tõenäosus, et te libiseb ja teie pea langeb, mis võib suurendada pingeid teie kaelalihastes ja mõjutada teie une üldist kvaliteeti. Kui ühest padjast ei piisa, on parem hankida lihtsalt suurem padi, selle asemel et magada kahel. Pidage meeles, et liiga pingul olev padi põhjustab samuti lihaspingeid, mis võivad lõpuks põhjustada kaela- või seljavalu ja peavalu.

Kui soovite parandada oma une kvaliteeti, on parem proovida magada ilma padjata, kui et teil oleks teine padi pea all. Meie poes on suur valik patju, nii et leiate kindlasti endale sobiva!

Seotud kaubad

avatar